2018. szeptember: indonéziai nemzetközi kapcsolatok

2018. szeptember 14-én a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Marketing és Menedzsment Tanszékének vendégei voltak a jakaratai Trisakti Egyetem Rektorhelyettese, Prof. Ir. Asri Nugrahanti, PhD. és Prof. Dr. Asep Hermawan marketing professzor.

A Trisakti Egyetem a legnagyobb indonéz magán egyetem, melyet 1965. november 29-én alapították. Jelenleg több mint 20 000 aktív hallgatója van. Az Egyetem 9 Karra közül a legnagyobb Kar, a Faculty of Economics and Business. A Triskati Egyetem nemzetközileg is elismert Egyetem, napjainkban is számos oktatási-kutatási együttműködésben vesz részt thaiföldi, amerikai, hollandiai és ausztrál egyetemekkel.

A vendégeket a Marketing és Menedzsment Tanszék tanszékvezetője, Dr. Ercsey Ida, PhD., egyetemi docens és Dr. habil Karácsony Péter, PhD., egyetemi docens fogadta. A tanszéki megbeszélésen elhangzott, hogy a következő témakörökre lehetne a két Egyetem jövőbeni együttműködését építeni:

  • oktatási tapasztalatok cseréje, oktatói csere programok marketing és menedzsment tématerületeken,
  • PhD programban történő beoktatás, közös témavezetés (ebben a Triskati Egyetemnek van már nemzetközi tapasztalata, többek között Malajziában és Thaiföldön is vezetnek közös PhD. programokat marketing és menedzsment témákban),
  • cserediák programok, mely során mindkét Egyetem hallgatói meglátogathatnák a másik Egyetem hallgatóit pl. Erasmus+ program keretében,
  • közös konferenciaszervezés,
  • közös kutatási témák kidolgozása marketing és menedzsment területekre, cél hogy növelni a két Egyetem oktatóinak publikációs tevékenységét. A Trisakti Egyetemnek számos ázsiai folyóirattal van együttműködési kapcsolata, így lehetőség adódna a Kollégáknak ázsiai publikációkba való részvételre. 

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Fogadóórák

Fotók a tanszék életéből