6. Országos Városmarketing Verseny – Turisztikai Desztináció Marketing

2019 telén hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Városmarketing Versenyt, amelynek célja volt, hogy lehetőséget kínáljon a felsőoktatásban városmarketinget hallgatók számára az elméleti tudás gyakorlati hasznosítására, a városmarketing szakértői közötti kapcsolatépítésre, és a választott települések népszerűsítésére. 

2019 telén hatodik alkalommal rendezték meg az Országos Városmarketing Versenyt, amelynek célja volt, hogy lehetőséget kínáljon a felsőoktatásban városmarketinget hallgatók számára az elméleti tudás gyakorlati hasznosítására, a városmarketing szakértői közötti kapcsolatépítésre, és a választott települések népszerűsítésére. A versenyre összesen 24 város, 36 csapat, és 10 egyetem nevezett.

A kétévente megrendezésre kerülő verseny idei aktuális témája: Turisztikai Desztináció Marketing. A verseny keretében a hallgatói csapatok szakmai feladata fejlesztési és marketing stratégiai, gyakorlati megoldások kidolgozása a város sikeres, fenntartható turizmusrendszere érdekében.

Egyetemünk Marketing és Menedzsment Tanszéke rendezte a győri regionális elődöntőt december 2-án, amelyen 4 csapat mutatta be az általa választott városról készített marketing tervet. A regionális elődöntő során a Balatonalmádiról, Győrről és Zircről készült terveket ismerhette meg a hallgatóság. A győri elődöntőn 3 csapat indult a Széchenyi István Egyetem színeiben. Ezen kívül a választott városnak megfelelően, 1 csapatunk a szegedi elődöntőn, és 1 csapatunk pedig a kaposvári elődöntőn szerepelt.

A győri elődöntőn versenyző csapatok közül „A bogaras, a bonyolult és a beachbody” elnevezésű csapat (Turizmus-vendéglátás szak: Eördögh Eszter, Karakó Édua, Tóth Áron, felkészítő tanár: Dr. Happ Éva egyetemi docens ) Zircről készített munkájával II. helyezést ért el, és elnyerte a Győr Projekt Kft. által felajánlott különdíjat. Harmadik helyen végzett a SZE Marketing Factory csapat (Kereskedelem és marketing szak, Horváth Botond, Péter Judit, Varga Áron, felkészítő tanár: Eisingerné Dr. Balassa Boglárka egyetemi adjunktus és Kupi Marcell PhD hallgató) a győri témát feldolgozó prezentációval. Végül a negyedik helyhez volt elég a Balatonalmádit választó „Szenzációs” csapat (Turizmus-vendéglátás szak, Csonka Fruzsina, Jamrik Benedek, Takács Klaudia, felkészítő tanár: Husz Anikó adjunktus) produkciója.        

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Fogadóórák

Fotók a tanszék életéből